Vanuit het parochiebestuur

Als u deze Kerkwijzer ontvangt is de vakantietijd aangebroken.
In deze periode neemt de samenleving en dus ook de kerk (wij maken tot slot van rekening deel uit van deze samenleving) gas terug. Achter de schermen wordt er echter (op een aangepast tempo) doorgewerkt aan diverse ontwikkelingen binnen onze parochie. Zo lopen de voorbereidingen voor het samengaan van de parochie OLV Onbevlekt Ontvangen Zenderen met onze parochie HH. Jacobus en Johannes op diverse niveaus door.

Nieuwe website
Dat samengaan geldt ook voor de websites van de drie samenwerkende parochies De Goede Herder, Heilige Geest en HH. Jacobus en Johannes. Na de zomer (precieze datum is nog niet bekend) zal er een nieuwe website met de voorlopige werknaam www.dedrieeenheid.nl gepresenteerd worden.

Een werkgroep communicatie samengesteld uit leden van de drie parochies heeft deze website voorbereid. De afzonderlijke websites zullen voorlopig nog blijven bestaan. Het streven is om informatie uit het pastorale team, parochies en de diverse werkgroepen op de nieuwe website bij elkaar te brengen.

Achter de website zit een database die het makkelijker maakt om informatie voor de nieuwsbrieven voor alle drie parochies met 12 locaties te delen en samen te stellen.
Wat interessant is voor Borne kan ook interessant zijn voor Hengelo, Goor of bijvoorbeeld
St. Isidorushoeve, om maar eens een paar plaatsen te noemen. Op deze manier kunnen we elkaar inspireren en motiveren.

Pastoraal beleidsplan
Onze drie parochies delen al het pastorale team. De afgelopen maanden hebben zij een pastoraal beleidsplan uitgewerkt wat op dinsdag 18 september in Stefans-Hof gepresenteerd zal worden aan alle parochianen van de drie parochies. U hebt in de vorige Kerkwijzer hierover al kunnen lezen en bent van harte uitgenodigd voor deze avond.

In september zal er voor alle parochianen van de drie parochies een Alpha cursus opgestart worden.
Meer informatie hierover vindt u verderop in deze Kerkwijzer. De gezamenlijke gezinszondagen zullen in november van start gaan in de St. Stephanuskerk en in de Stefans-Hof. Zo heeft u alweer een kleine vooruitblik gekregen van wat er voor het komende najaar op stapel staat. Na de vakantie hopen wij u te ontmoeten bij de jaarlijkse parochieviering bij de start van het nieuwe seizoen, op zondag 8 september om 9.30 uur bij de Mariakapel op de Koppelsbrink. Maar voor het zover is gaan we hopelijk nog genieten van een mooie zomerperiode.

Namens het parochiebestuur wil ik u dan ook een hele fijne en onbezorgde vakantietijd toewensen.
Huub Verdonschot, Secretaris parochie HH. Jacobus en Johannes