Van uw pastores

In een mooie en plechtige viering op 1 juni werd onze collega James Keuben in de St. Catharinakathedraal in Utrecht door Kardinaal Eijk tot diaken gewijd. Op 9 juni was er een feestelijke eucharistieviering in de Lambertusbasiliek waarin James voor het eerst in onze parochies als diaken assisteerde en ook de overweging verzorgde. Wij feliciteren onze collega van harte en wensen hem veel inspiratie in zijn pastorale werk en op de weg naar zijn priesterwijding.

Op zondag 26 mei en 2 juni hebben tijdens feestelijke eucharistievieringen 41 kinderen uit onze parochies hun eerste Heilige Communie ontvangen. Mooi was, dat de kinderen ook geld of cadeautjes hadden ingezameld voor een goed doel.

Met een groep geïnteresseerde parochianen hebben we ons verdiept in het boek “Als God renoveert” van Father James Mallon. Hij herinnert ons eraan, dat we als christenen allemaal leerlingen van Jezus zijn en dat we als gedoopten op weg gezonden zijn om het evangelie te verkondigen. Wat dat betekent voor onszelf en voor onze geloofsgemeenschappen, daarover gingen we met elkaar in gesprek. Het was zinvol en inspirerend om daarover met elkaar in gesprek te zijn.

Samen met vrijwilligers zijn we druk bezig met nieuwe initiatieven voor het komende werkjaar: zo willen we beginnen met een Alphacursus en zal op 3 november de eerste Familiezondag zijn voor ouders en kinderen.

Ook willen we in het najaar met u in gesprek over het pastoraal beleid voor de komende jaren.
Daarvoor krijgt u nog een uitnodiging.

Een hartelijke groet en God zegene u,

Pastoor Jurgen Jansen, Pastor Casper Pikkemaat, Diaken James Keuben, Pastoraal werker Annet Zoet.