Vanuit het parochiebestuur

Start nieuwe seizoen

De scholen zijn weer begonnen en de meeste mensen hebben hun normale dagelijkse gang van zaken weer opgepakt. Ook wij als parochiebestuur zullen vanaf september weer het normale vergaderritme oppakken. Zoals in de vorige Kerkwijzer al aangekondigd is starten we als parochie HH. Jacobus en Johannes komende zondag 8 september het nieuwe seizoen met de parochieviering bij de Mariakapel op de Koppelsbrink. Na afloop is er een gezellig samenzijn met koffie en (zelfgebakken) lekkernijen.
We hopen jullie in grote getalen te mogen ontmoeten.

Er staan nog verschillende andere bijeenkomsten en activiteiten gepland in het nieuwe seizoen.
Zie hiervoor de agenda.

Ondanks de vakantieperiode hebben er wel nog ontwikkelingen plaatsgevonden. Zo is de aanbesteding afgerond voor het onderhoud van onder andere de kerktoren. Voegwerk en beschadigde stenen zullen hersteld worden en op diverse plaatsen zal lood- en zinkwerk vernieuwd worden. Deze werkzaamheden moeten plaatsvinden om onze mooie monumentale kerk in stand te houden en zijn een vervolg op de werkzaamheden die een aantal jaren geleden aan de kerk zijn uitgevoerd. Dit zal betekenen dat de kerktoren (gedeeltelijk) in de steigers zal komen te staan. De start van deze werkzaamheden staat voorlopig gepland in de loop van het najaar.

Informatiebord

Een aantal van u zal het al zijn opgevallen.

De Sint Stephanuskerk in Borne is sinds kort een informatiebord rijker. Het informatiebord is er om actuele informatie te bieden over de kerkelijke vieringen en activiteiten in kerk en Stefans-Hof. 

Het bord is strategisch geplaatst naast de ingang van de kerk, zodat het gemakkelijk zichtbaar is voor iedereen die het gebouw bezoekt. Dit initiatief wil niet alleen de betrokkenheid van de kerkgemeenschap vergroten, maar ook een gastvrij welkom bieden aan nieuwe bezoekers en toeristen die geïnteresseerd zijn in het bijwonen van vieringen of in onze monumentale kerk.

Vakantie

De vakantieperiode is het moment om ook eens in een andere stad of dorp een kerk binnen te stappen. Vaak levert dit mooie en/of verrassende momenten op. Onderstaande tekst kwam ik tegen in het portaal van de kerk in een klein Belgisch dorp. Hiermee wil ik graag deze bijdrage afsluiten.

Als je vanmorgen wakker bent geworden en je bent niet ziek, dan ben je gelukkiger dan 1 miljoen mensen die in de komende dagen zullen sterven.

Als je nooit oorlog, eenzaamheid, honger of het lijden van gewonden hebt meegemaakt, dan ben je gelukkiger dan 500 miljoen mensen in de wereld.

Als je ergens naartoe kunt gaan zonder je bedreigd te voelen, zonder gearresteerd of gedood te worden, dan ben je gelukkiger dan 3 miljard mensen in de wereld.

Als je eten in de koelkast hebt liggen, gekleed bent, een dak boven je hoofd hebt en een bed om in te slapen, dan ben je rijker dan 75% van de bewoners van deze planeet.

Als je een bankrekening hebt en een beetje geld in je portefeuille, dan behoor je bij de 8% rijkste mensen van de wereld.

(Bron: De Druivelaar)

Huub Verdonschot, secretaris.